Dreumes

 Over 4 weekjes wordt onze kleine dame alweer 2 jaar.

2 Jaar geleden kwam ze totaal onverwacht ter wereld na een zwangerschap van 27 weken.

We hadden een zwangerschap zonder complicaties en zonder bijzonderheden maar onze kleine dame kwam zomaar. Wat schrokken wij toen we op zondagmiddag “even” naar de verloskundige gingen omdat ik me niet zo fijn voelde. Ik kreeg het advies om te blijven liggen want we hadden al 4m ontsluiting. De ambulance werd gebeld en met sirene en zwaailicht werden wij vervoerd naar het UMCG.

Heel toevallig was de ambulancebroeder aan boord die in december 2009 ons naar het Sint Lucas bracht omdat onze zoon weigerde om thuis geboren te worden. En deze keer bracht hij ons dus opnieuw naar een ziekenhuis ivm een geboorte. Wat vreemd.

Maar zoals gezegd gingen we met toeters en bellen naar het UCMG en daar zag men wat de verloskundige ook zag… 4cm ontsluiting. Dus hup aan de weeënremmers en long-rijpers en wachten, rusten, denken, piekeren, praten.

Dinsdagnacht 21 februari wist ik het… ons kindje gaat komen… deze week. Maar dat ze al zo snel zou komen. Nee dat had zelfs ik niet in de gaten. Op 22 februari werd onze dochter om 13.00 uur geboren. Een kleine rode schreeuwende ieniemienie-baby van 960 gram was geboren met de naam … Roos…

Na de geboorte werd ze meteen meegenomen en onderzocht. Na een tijdje kwam ze bij me terug. En wat ik toen zag. Onbeschrijfelijk. Een klein meisje, haar hoofd niet groter dan een kleine sinaasappel, in een couveuse met allerlei snoeren en folie.

Maar wat waren we trots. En ze deed het super !!!

en daarna….. belande we opeens in een compleet andere wereld. De wereld die prematuur heet.

In totaal heeft onze dame 4 weken op de NICU van het UMCG gelegen en daarna nog 9 weken in het Martini Ziekenhuis op de afdeling high care & medium care.

3 maanden een leven in het ziekenhuis bij onze dochter en thuis bij onze zoon. Het was niet eenvoudig.

17 mei 2012 was de dag dat onze kleine dame eindelijk thuis kwam en mocht slapen in haar eigen bedje !!!

welkom thuis
welkom thuis

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s