….krrrrr okodil

februari was de maand van de nationale voorleesdagen. In deze maand staan de bekroonde peuterboeken centraal. Voor mijn peuterklas was dat het boek : Krrrr okodol van Catharine Rayner.

Krokodil wil spelen en hij vindt niets leuker dan alle dieren die ook bij de rivier leven te laten schrikken. Hij sluipt dichterbij en spettert en spattert dan in het rond zodat de libellen, kikkers, ooievaars … zich verrot schrikken.

Alle dieren vinden krokodil maar een eng, vervelend dier en willen dat hij hen met rust laat. Wanneer Krokodil tenslotte een groep nijlpaarden ziet met een enorm groot nijlpaard erbij, denkt hij: “Ha, dat kan leuk worden.” Niets is minder waar. Het grote nijlpaard brult zo ongelooflijk hard dat Krokodil moet afdruipen. Krokodil is erg verdrietig omdat niemand met hem wil spelen. Maar plots merkt hij dat er iemand anders alle dieren aan het plagen is. Maar wie is daar aan het plagen ? Hij komt stilletjes dichterbij en toen … waren er twee Krrrr … okodillen !!!!

Bij de Bruna kocht ik de mini editie van dit boekje incl een leuke dvd voor slechts 5 euro. De dvd wordt hier grijs gedraaid. Zeker een aanrader om leuke peuterboeken te verzamelen op deze manier. De voorgaande editie’s hebben wij ook in ons bezit zoals :

  • nog honderd nachtjes slapen van Milja Praagman
  • kleine muis zoekt een huis van Peter Horacek
  • wiebelbillenboegie van  Guido van Genechten

Ben je lid van de bibliotheek ? Met deze bonnen kan je met korting leuke boeken kopen

http://www.nationalevoorleesdagen.nl/nieuws/03-biebpas.html

Nog geen lid ? Als je je kindje lid maakt krijgt hij/zij momenteel bij een nieuw lidmaatschap een mooie krrr okodil vingerpoppetje kado.

Afbeelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s