Kabouterpad

1e pinksterdag gingen wij een middagje naar de Sallandse heuvelrug.

We komen hier regelmatig op zonnige zomerdagen.  Heerlijk wandelen in de bosrijke omgeving, heidevelden, heuvels en niet te vergeten de speeltuinen om in te spelen !

Op internet had ik gelezen dat men een mooi kabouterpad had voor kinderen en deze gingen wij vandaag bewandelen.   

 
Bij het bezoekerscentrum melden we ons aan en voor 5 euro per kind en ontvingen wij een rugtas (in bruikleen) en een korte uitleg. Tevens kregen we nog een extra tas mee met het opdrachtenboekje, attributen voor div opdrachten zoals touw, spiegeltje, gekleurdesteentjes en een krakenketting.

  

Aan de hand van de kralenketting moesten we op zoek gaan naar de kabouters in het bos. Super leuk. De kleine kralen stonden voor de gewone kabouters maar de dikke kralen waren de grote kabouters met opdrachten.

  
Onze kleintjes ontvingen bij start ook een mooie  tas.  Dit was een mooie gevulde knapzak. De inhoud mochten ze houden. De tas moest helaas weer retour. Tijdens een kleine stop smikkelde we de koek op en drinken we de sap. De kaboutermuts werd bij mama in bewaring gegeven net als de kabouterpin.

   

De wandeling werd snel gelopen en zeer zeker voor herhaling vatbaar. Per seizoen zijn er andere opdrachten dus wie weet gaan we in de herfst opnieuw op bezoek.

Meer informatie over deze wandeling vindt je hier : Kabouterpad                    

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s