Waterpokken.

Vroeg of laat, iedereen krijgt er een keertje mee te maken.

Waterpokken. Waterpokken zijn rode vlekken met vochtblaasjes die jeuken en soms pijnlijk zijn. Ze liggen verspreid over het lichaam maar kunnen ook voorkomen komen in de mond, haar en in de schaamstreek. 

Waterpokken worden veroorzaakt door besmetting van een virus. Het waterpokkenvirus bevindt zich in de keel en neus van diegene die besmet is en wordt verspreid via kleine druppeltjes in de lucht bij het hoesten, niezen en praten. Besmetting kan ook plaatsvinden door direct contact met het vocht van de blaasjes. 

De tijd tussen de besmetting en het ontstaan van de eerste vochtblaasjes is twee à drie weken.

 Zijn waterpokken besmettelijk?Waterpokken is zeer besmettelijk maar goedaardige ziekte die met name bij baby’s en kinderen tussen de 1-8 jaar voorkomt. In enkele gevallen ontstaan waterpokken bij volwassenen. 

De besmettingperiode ontstaat vanaf de eerste dag voordat de vlekjes zichtbaar worden tot het moment dat de blaasjes zijn ingedroogd. Dit duurt ongeveer 10 tot 12 dagen. Besmetting met het virus is moeilijk te voorkomen, omdat de besmetting al in werking is getreden voordat de ziekteverschijnselen zich voordoen. Waterpokken zijn gemakkelijk zelf thuis te behandelen.

  
Dit middeltje was ons wondermiddel om de jeuk te verzachten. Gelukkig hadden mijn kleintjes niet zoveel last van jeuk, ook al zatten ze behoorlijk onder de vlekjes.

HeltiQ WaterPokken bestaat uit een unieke dag- en nachtformule voor het behandelen van waterpokken. De actieve gel bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten en werkt direct jeukstillend, kalmerend en verkoelend. Voor een extra kalmerend en verzorgend effect tijdens warme nachten kunt u uw kind voor het slapen gaan in bad doen door een of meerdere sachets zemelenextract op te lossen in lauwwarm badwater.

Meer informatie vindt je hier

 

Totslot nog een leuke Boekentip: kuiken met de waterpokken.

  

Arme kuiken! Hij heeft de waterpokken. Hij doet van alles om ze kwijt te raken. Hoe? Dat lees en voel je in dit voelboek.

Advertenties

Een reactie op “Waterpokken.

  1. Gelukkig heeft de oudste ze hier (heel mild!) al gehad. Ik ben benieuwd of de jongste er ook weinig last van zal krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s