Bilibo

In ons huis is een Bilibo te vinden. Toen mijn dochter dit ding kreeg met haar 1e verjaardag dacht ik: wat moeten we hier nou weer mee ? 

Eerst klom ze er bovenop. Erin zitten was echt geen succes. Daarna ontdekte de kleine meid dat je hem ook kan laten tollen als je er tegen aan slaat. Maar verder nee … Hij bleef stilletjes liggen.

 
Na een tijdje werd de Bilibo opnieuw ontdekt. Deze keer door onze kleuter ( toen peuter). Hij kon erin zitten, ronddraaien, sleeën, speelgoed mee verplaatsen, op zijn hoofd plaatsen(brandweerhelm, monster, …)

Op de werkvloer hebben we inmiddels ook Bilibo’s liggen. En ik merk dat meerdere Bilibo’s nog meer uitdagingen bieden.

  

Info van de fabrikant : BILIBO is speelgoed voor kinderen met alle ruimte voor fantasie. spelpatronen ontbreken, daardoor is de BILIBO geschikt voor veel mogelijkheden. BILIBO stimuleert kinderen om hun eigen spel te bedenken, zodat ze spelen en plezier hebben op een aktieve en creatieve manier.

 De BILIBO’s kunnen bijvoorbeeld gevuld en geleegd worden met water, zand en sneeuw, gestapeld, aan elkaar gekoppeld of als 3-dimensionale puzzelstukken samengevoegd. Spelenderwijs ontwikkelt zich het ruimtelijk vermogen en de oog-hand coördinatie.  
    
  

Naast deze grote Bilibo’s is er ook de spelvariant (deze staat inmiddels op ons wensenlijstje) 

  
Bilibo Game Box laat kinderen hun eigen spel bedenken. Teken zelf bijvoorbeeld een spelbord en gebruik de fiches als pionnen of speelgeld. Laat de fiches wegspringen als vlooien in een vlooienspel, tel ze, sorteer kleuren, of rijg ze aan elkaar als parels. Maak je eigen dobbelsteen door de fiches in of uit de elastische kubus te halen. 

  
Voeg zo een nieuw spanningselement toe aan het spel. De bilibos kunnen gebruikt worden als doelwit of thuisbasis. 

Ouders worden aangemoedigd om mee te spelen. Ze kunnen ideeën aanbrengen of kinderen enkele bekende klassiekers aanleren. 

Dit spel en de bilibo’s zijn oa te koop bij Www.bol.com

Advertenties

Een reactie op “Bilibo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s