Prematuur 4

en daar was ze. Onze mooie kleine meisje. Maar o wat klein !!

Haar hoofdje niet groter dan een sinasappel, armpjes zou dun als bijna een vinger, haar huidje doorzichtig, kleine donshaartjes, een klein neusje en mondje, hetzelfde als haar broer !!

Welkom klein wonder !! Vanaf nu start ons grote avontuur.

De eerste nacht ervaren wij als heel spannend. Papa moet helaas naar huis en mama logeert een nachtje op de kraamafdeling. En onze kleine dame, zij ligt elders in het ziekenhuis. Wat voelt dit raar en verdrietig. Een aantal dippen in de ademhaling maar verder gaat het “goed”. De eerste nacht zijn wij goed doorgekomen.

In totaal verblijf ze bijna 3 maand in het ziekenhuis. 4 weekjes Beatrix kinderziekenhuis (UMCG) en de overige weken in het Martini.

Dagelijks brengen we heel veel uurtjes door naast de couveuse en later naast het wiegje.

Dikwijls wil ik haar gewoon meenemen, met haar wandelen, langdurig alleen met haar knuffelen, in bad doen wanneer ik dat wil. En ik wil alleen zijn met haar.


Maar … Het kan niet. Onze dame zit verbonden aan allerlei snoertjes. Ze kan nog niet zonder zuurstof.

De weken kruipen voorbij. Maar … Ze doet het super, lieve Roos. Ze drinkt goed en heeft verder geen complicaties overgehouden aan de vroeggeboorte.

De uitgerekende datum nadert : 23 mei. We hopen zo dat ze op die dag mee mag naar huis. Op 16 mei komt de verpleegkundige ons verrassen. Je mag naar huis !!!! morgen !!!! Wat zijn we blij.

17 mei. Vol trots lopen we richting de uitgang. We hebben afscheid genomen van de afdeling en verpleegkundigen. Het voelt vreemd om je mee te nemen maar ook zo fijn !!! Eindelijk gaan de geboorte-kaartjes de deur uit en de ooievaar hangt buiten. Welkom thuis !!

roos thuis

Advertenties

Een reactie op “Prematuur 4

  1. Herkenbaar…. al was jullie meisje nog wat kleiner dan de onze. Maar dat je eindelijk na een aantal weken trots naar buiten loopt met maxi cosi! En niet ziekenhuis in en uit zonder kindje.
    Ik heb ook al een blogje klaar staan over onze dochter ivm morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s